Looptraining bij etalagebenen

Claudicatio Intermittens, in de volksmond ook wel etalagebenen genoemd, is een aandoening aan de slagaders van de benen. Bij deze aandoening voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Zo’n vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

Looptherapie is behandeling nummer één bij deze aandoening. Om de pijnklachten te vermijden, gaan veel mensen op een inefficiënte manier lopen. Dit kost veel extra energie en zuurstof. Bovendien kan een verkeerd looppatroon blessures veroorzaken, waardoor langdurig niet kan worden gelopen. Looptraining onder begeleiding van een oefen- of fysiotherapeut verbetert de looptechniek. Een betere looptechniek zorgt voor een afname van het zuurstofverbruik en draagt daarmee weer bij aan het verminderen van de pijnklachten.

Binnen onze praktijk is Marnix van Santbrink gespecialiseerd in het behandelen van dit soort klachten. Samen met hem wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld om zo aan uw doelen te kunnen werken.

Voor meer informatie over etalagebenen en wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen zie: http://www.etalagebenen.nl/etalagebenen/wat-zijn-etalagebenen-/

Of neem contact op met: Fysiotherapie@gezondsgu.nl

Written by