Implementatie KNGF-richtlijn nekpijn binnen de SGU

Afgelopen jaar is de nieuwe KNGF-richtlijn nekpijn gepubliceerd. In de KNGF richtlijn staat uitgebreid beschreven welke fysiotherapeutische behandelingen worden aanbevolen. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op recent wetenschappelijke literatuur.

Nekpijn behoort tot de top 3 van de lichamelijke klachten, het is daarom van belang dat wij als fysiotherapeuten op de hoogte zijn van de meest effectieve behandelingen. De richtlijn draagt bij aan een goede kwaliteit van fysiotherapeutische zorg.

Vanuit de praktijk en vanuit haar opleiding tot manueel therapeut heeft Rianne Slieker zich ontfermt over de implementatie van de nieuwe richtlijn binnen de SGU. Zij heeft zich afgelopen maanden hard ingezet, middels het scholen van de therapeuten, om iedereen zo uniform mogelijk te laten werken met betrekking tot het diagnosticeren en behandelen van nekklachten. Uit een enquête die onder de therapeuten is verspreid, blijkt dat de implementatie van de nieuwe richtlijn een groot succes is.

Heeft u vragen wat de manueel- of fysiotherapeut voor u kan betekenen dan kunt u terecht bij Rianne Slieker (r.slieker@gezondsgu.nl) of neem eens een kijkje op: http://www.demanueeltherapeut.net/manuele-therapie/wat-kan-manuele-therapie-voor-mij-betekenen/nek-pijn/

 

Written by