COPD informatiedag Lunetten groot succes!

Donderdag 29 maart vond er in het gezondheidscentrum een speciale bijeenkomst plaats voor mensen met COPD, een chronische aandoening aan de longen. Tijdens deze 2 uur durende bijeenkomst werd door de verschillende disciplines binnen het gezondheidscentrum wat verteld over COPD. Zo begon dokter met een presentatie over angst en depressie bij COPD. Vervolgens hebben onze fysiotherapeuten Marnix en Annemieke wat verteld over het belang van beweging, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Daarnaast zijn de praktijkverpleegkundige, diëtiste en apotheker aan het woord geweest.

In totaal waren er ruim 20 mensen aanwezig bij deze geslaagde dag. De eerste reacties waren erg enthousiast. We hoorden dat veel mensen nieuwe dingen hebben opgestoken en ze waren zeer te spreken over de multidisciplinaire aanpak binnen het gezondheidscentrum.

Voor meer informatie wat de fysiotherapeut kan bieden met betrekking tot COPD kunt u terecht bij Annemieke Wieman en Marnix van Santbrink. Tevens is er meer informatie te vinden op de website van het COPD netwerk Utrecht, zie:  https://copdnetwerkutrecht.nl/patienten/

Written by