Bewegen kan pijn en beperkingen verminderen.

Voelen uw gewrichten stijf aan? Doet het ook pijn wanneer u ze beweegt? Hebt u daardoor moeite met lopen? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee pijn te verminderen.

Het omgekeerde is waar!

Het is juist extra belangrijk om te blijven bewegen wanneer u artrose hebt. Als u minder beweegt, treden klachten eerder op terwijl uw mogelijkheden steeds verder afnemen.

Speciaal voor mensen met artrose is in diverse fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt uw fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder stijfheid, krijgt een betere conditie en leert op een verantwoorde manier bewegen.

Bewegen samen met de fysiotherapeut

Speciaal voor mensen met artrose hebben wij een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens ons beweegprogramma leert u op de juiste manier te bewegen. Door regelmatig te bewegen en de juiste oefeningen te doen, kunnen uw gewrichten en spieren langer en beter functioneren. De pijn kan verminderen en u kunt langer mobiel blijven. Samengevat zorgt bewegen bij artrose voor de volgende voordelen: u krijgt meer kracht, uw lenigheid verbetert, uw vertrouwen in uw lichaam neemt toe, uw klachten worden minder hevig of treden minder snel op, u voorkomt vermoeidheid en verbetert het concentratievermogen, het risico op klachten door stress neemt af, bewegen gaat na verloop van tijd beter en gaat in het dagelijks leven passen. Deze activiteiten hebben gemeen dat ze u de balans leren herkennen tussen wat u aankunt en wat u doet. Op die manier werkt u gericht aan een verbetering van uw klachten en leert u omgaan met uw beperkingen.

1. Leren bewegen en in beweging blijven
2. Persoonlijk beweegprogramma
3. Effecten inzichtelijk door evaluatie en testen
4. Deskundige begeleiding van een fysiotherapeut
5. Afwisselende oefeningen
6. Veilig en verantwoord bewegen
7. Plezier in bewegen

Vergoeding beweegprogramma artrose

De vergoeding voor deze begeleiding valt onder de fysiotherapie en komt uit uw aanvullende pakket. Wij helpen u graag weer verder!

Kijk ook bij vergoedingen en tarieven

 

 

 

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *