Monique Overdijk

m.overdijk@gezondsgu.nl

Psychosomatisch Fysiotherapeut

 
 
 
[print_gllr id=495]
Mijn naam is Monique Overdijk. Ik werk sinds september 2016 als Psychosomatisch Fysiotherapeut voor de Stichting Gezondheidscentra Utrecht (SGU).

Als Psychosomatisch Fysiotherapeut houd ik me bezig met stressgerelateerde klachten en complexe klachten zoals chronisch pijnklachten of klachten waarvoor geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Deze laatste worden ook wel SOLK genoemd.

Sinds 2002 werk ik als Algemeen Fysiotherapeute en sinds 2011 als Psychosomatisch Fysiotherapeute zowel voor kinderen als volwassenen binnen de eerstelijns gezondheidszorg.

Ik vind het erg leuk om mensen met stressgerelateerde klachten te helpen. Na een uitgebreid onderzoek stel ik een gericht behandelplan op, afhankelijk van de hulpvraag waar iemand dan mee komt. Ik geef vooral veel praktische adviezen die het herstel goed en in korte tijd kunnen bevorderen.

Bij complexe klachten is de oorzaak meestal niet zo duidelijk. Vaak kunnen deze klachten wel vanuit de psyche en/of de sociale omgeving worden verklaard. Hierdoor kijk ik op een andere manier naar klachten en kan ik ze zodoende beter begrijpen. Inzicht geven, maar ook advies geven hoe iemand zelf invloed kan uitoefenen op zijn of haar gezondheid doe ik graag. Ook al begrijp ik heel goed dat het bij bepaalde klachten soms verschrikkelijk moeilijk en zwaar kan zijn. Met kleine stapjes kan het dan toch. Daarbij werk je aan iets positief en dat is naar mijn idee het beste dat je kunt doen.