Bernd van den Berg

Bernd van den Berg

Kinderfysiotherapeut en coördinator afdeling fysiotherapie

Werktijden:

  • ma 8.00 - 17.00 uur
  • di 8.00 - 12.00 uur
  • do 8.00 - 16.30 uur

Mijn naam is Bernd van den Berg. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij de Stichting Gezondheidscentra Utrecht (SGU). In 2010 ben ik begonnen als algemeen fysiotherapeut en de laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd als kinderfysiotherapeut. Ik heb hiervoor in 2015 de Masteropleiding kinderfysiotherapie afgerond.

Als kinderfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar met motorische ontwikkelingsproblemen of met houding gerelateerde- en orthopedische klachten. Als kinderfysiotherapeut kan ik een helpende hand bieden in de motorisch ontwikkeling en het herstel van een kind. Kinderen vooruit zien gaan en meer vertrouwen zien krijgen in bewegen is een van de mooie dingen van dit vak. Daarnaast zijn kinderen eerlijk, spontaan en vooral gezellig om mee te werken.

Naast het werken met kinderen behandel ik ook volwassenen. Ik heb als aandachtsgebied patiënten met orthopedische- en sport gerelateerde klachten. Ik vind het belangrijk om te werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Steeds vaker komt dit erop neer dat patiënten ook zelf actief werken aan het herstel. Samen met de patiënt wordt op deze manier toegewerkt naar een duidelijk doel van de patiënt.

De laatste jaren heb ik mij steeds meer bezig heb gehouden met kwaliteitsontwikkeling van de afdeling fysiotherapie binnen het gezondheidscentrum. Inmiddels zijn wij als praktijk al sinds 2011 Plus gecertificeerd en volgen wij sinds 2015 het effectiviteitstraject. Hiermee lopen wij voorop in de ontwikkeling van doelmatige en goede fysiotherapeutische zorg. Sinds 2016 ben ik tevens coördinator van fysiotherapie team.

Naast mijn werk als fysiotherapeut besteed ik mijn vrije tijd graag aan verre en lange reizen en sporten zoals hockey, hardlopen en fitness