Annemieke Wieman

Annemieke Wieman

Dryneedling, sportklachten, COPD en algemene fysiotherapie

dryneedling
COPD netwerk

Werktijden

  • dinsdag: 7.30 - 17.00 uur
  • donderdag: 7.30 - 17.00 uur

Mijn naam is Annemieke Wieman, ik ben al 20 jaar een enthousiaste gedreven fysiotherapeute die nog steeds met veel passie haar vak uitoefent. Mijn specialisaties zijn: dry needling, COPD, orthopedische klachten
Tijdens mijn opleiding als fysiotherapeute was ik werkzaam als verzorgster bij FC Utrecht bij de junioren. Dit heb ik ook nog een tijdje voortgezet na mijn opleiding. Ik ben begonnen als fysiotherapeute bij Tamminga/Medicort waar ik met name veel geleerd heb over de orthopedische revalidatie doordat ik daar nauw samen werkte met orthopeden. Daar heb ik heel wat knie, schouder en enkel patiënten begeleid. Vervolgens ben ik 7 jaar gaan werken in een ziekenhuis waarbij ik veel mensen voor en na een operatie begeleid heb. Daar was ik met name het meeste actief met orthopedische revalidatie en ook neurochirurgie, reuma, en ook was ik betrokken bij de longrevalidatie om een multidisciplinair team.

Momenteel werk ik bijna 10 jaar bij de SGU en ook hier ben ik vooral weer actief met Orthopedische revalidatie en COPD. Tevens heb ik me de laatste jaren gespecialiseerd middels dry needling. Ik heb ervaren dat ik bij 80% van de patiënten middels dry needling veel kan betekenen en dan met name bij nek-schouderklachten, RSI klachten, tennisarm, hielspoor, spierblessures maar ook bij rugklachten. Als de bron ligt bij een spier die een triggerpoint heeft (pijnpunt) kan ik daar middels dry needling invloed op uitoefenen zodat de klachten verminderen. Vaak geven triggerpoints uitstralende pijnklachten.