Sarah de Bruijn

Algemeen fysiotherapeut en psychosomatisch gerelateerde fysiotherapie

BIG-nummer: 39923086804

s.debruijn@gezondsgu.nl

 

 

Mijn naam is Sarah de Bruijn. Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam als fysiotherapeut voor de Stichting Gezondheidscentra Utrecht (SGU). In 2016 heb ik hier stage gelopen als onderdeel van mijn opleiding. Toen heb ik me al direct welkom geheten gevoeld door zowel collega’s als patiënten!

Voordat ik aan mijn opleiding tot fysiotherapeut begon, heb ik een bachelor afgerond in de Humanistiek. In deze studie was ik veelal gericht op vragen rondom zingeving en humanisering. Een zeer persoonsvormende opleiding, waar ik veel heb geleerd. Daarna ontstond het verlangen ook praktischer aan het werk te gaan en kwam ik bij fysiotherapie uit. Wat ik leuk vind aan het werken als fysiotherapeut, is dat elke dag anders is. Je weet nooit precies wat je te wachten staat of welke mensen je gaat ontmoeten. Ik vind het een uitdaging om samen met de cliënt op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht en naar wat we er aan kunnen doen. Ik hoop, en denk, dat mijn vooropleiding in de Humanistiek me helpt daarbij niet alleen naar de klacht te kijken, maar ook naar de persoon die voor me zit.
Mooi aan het gezondheidscentrum vind ik het werken in een groter team. Ik merk dat er, waar nodig, altijd overleg plaatsvindt. Zowel binnen het fysiotherapeutisch team als ook met de andere disciplines binnen het gezondheidscentrum. Ik geloof heel erg dat dat de kwaliteit van de zorg ten goede komt.
Binnen ons team zal ik me voornamelijk richten op de mensen met stress gerelateerde klachten en de geriatrische patiëntenpopulatie.